Hodnotenie jesennej časti sezóny.

17.11.2011 09:56

Ročník 2003 sa skladal počas leta , tesne pred začiatkom jesennej sezóny v ZSE Talent lige, kde sme boli nováčikom súťaže.

Príprava prebiehala na letnom štadióne v Skalici, počas týždňa sme trénovali 3x.

Pred sezónou sme vinou nerozohratosti súperov odohrali len 2 prípravné zápasy na Morave a aj to s nekompletným kádrom a  na iné rozmery ihriska.

 

V samotnej nováčkovskej jeseni sme zaznamenali 10 prehier so skóre 14:74.

O 14 gólov sa podelili 3 strelci: Lukáš Kumpan 11, Kiko Lašák 2 a Tomáš Gutschnitz 1.

Do súťaže sa zapojilo dokopy 15 hráčov.

 

V prvých zápasoch sme trpeli na nerozohratosť a úzky káder hráčov s malými zápasovými skúsenostami.

Postupne sme sa rozohrali, stabilizovali káder a výsledky už boli tesnejšie.

Naše prednosti sú hlavne útočná hra, dokážeme si vytvoriť strelecké príležitosti, pekne si prihrať.

naša najväčšia slabina je obranná hra, kde nás súperi herne prehrávajú, dostali sme veľa gólov.

 

Veľký handicap máme vo vekovom zložení tímu (hráme s chlapcami poväčšinu ročníka 2004 proti kompletným ročníkom 2003) a hernej nevyzretosti mužstva (takmer všetci začali s tréningami v apríli), súperi hrajú spolu už minimálne druhú sezónu.

 

Hodnotenie hráčov:

Jožko Smolka - v bráne podával nevyrovnané výkony, raz zahviezdil, raz pustil takmer všetko čo išlo do brány. Jeho prednosťou je vybehnutie z brány, slabinou je chytanie streľby z diaľky, slabšia mrštnosť a výkopy od brány. Cez zimu potrebuje popracovať na zlepšení techniky chytania a na obratnosti.

 

David Novák - hráč do poľa aj do brány. V sezóne zaznamenal veľký pokrok. V obrane dokáže potiahnuť útok a prihrať. Popracovať musí na agresivite. Čo sa týka chytania, tak má dobrú techniku chytania, je mrštný. Ale je málo vychytaný, v minulosti nechytal. V bránke máme vyrovnanú dvojicu, v Nitre výborne nahradil v bráne Jožku.

 

Denis Urbánek - vie loptu podržať a prihrať. Je pomerne dobre stavaný ale limituje ho strach z vyšších súperov, loptovú techniku má výbornú.

 

Jakub Hazlinger - problémový hráč v správaní, tam je jeho veľká slabina. Treba popracovať na disciplíne. Herne má veľký potenciál. Hrá klasického stopéra a pokiaľ plní taktické pokyny, hrá ho výborne.Je dostatočne tvrdý v osobných súbojoch, vie podržať loptu a prihrať.

 

Śimon Vinkler - musí zlepšiť obratnosť a techniku kopu. Dokáže ísť do súboja, ale horšie je to s rozohrávkou.

 

Mirek Kucharič - loptovú techniku má dobrú, slabina je v agresivite, mal by naučiť vložiť do súbojov nebojácne nohu, technicky na to má,ale je dosť mäkký.

 

Kiko Lašák - ďalší problémový hráč v tíme, nezbeda. Loptovú techniku má dobrú, vie zakončiť akciu gólom, ale potrebuje zlepšiť obratnosť a rýchlosť. Tieto vlastnosti ho limitujú v raste.

 

Samko Kos - behavý záložník, dokáže získať mnoho lôpt,ale ich aj stratiť, prednosťou je jeho dobrá obratnosť, šikovnosť, slabšie je na tom s herným prehľadom a výberom miesta.

 

Tomáš Gutsachnitz - podobný typ ako Samko, ale herne je vyhratejší. Dokáže sa nebáť osobných súbojov a pekne zakončiť, jeho ľavačka má kvalitu, má veľmi dobrú nacivčenú spoluprácu s Lukášom. Na jeseň ho pribrzdilo zranenie kolena, odohral málo zápasov.

 

Lukáš Kumpan - strelecky disponovaný chlapec, gólový. Má v hre prehľad, vynikajúcu kopaciu techniku, dokáže vystreliť presne a tvrdo z diaľky. Jeho trestné kopy sú exkluzívne a gólové. Jeho  slabina je slabšia agresivita a málo vyhratých osobných súbojov. Tam treba popracovať. Rezervy má ešte v bežeckej technike a využiť možnosť oddychu na ihrisku. Niekedy je potrebné namiesto kľučiek do súpera tvrdá a presná streľba z diaľky. Veľká nádej do budúcnosti. Talent má, treba odstrániť nedostatky a bude to ešte lepšie.

 

Ferko Kajánek - technicky disponovaný chlapec, slabinu má v osobných súbojov, teba väčší zápal do hry. Niekedy je moc utiahnutý a čaká na prihrávku namiesto boja o loptu. S loptou to vie, len sa nesmie báť.

 

Marek Nemec - zo začiatku utiahnutý a málo bojovný, postupne sa zlepšuje a dokáže loptu v súboji vybojovať.

 

 

Ostatní chlapci hrali ešte málo na to, aby boli hodnotení.